Orgel

In Oktober 1860 werd een contract afgesloten met de orgelbouwer C.F.A. Naber te Deventer voor de bouw van een mechanisch orgel met 2 klavieren, 15 registers, 9 stemmen, een aangehangen pedaal met 942 pijpen voor de prijs van 3.600 gulden. Naber was een bekende orgelbouwer,  o.a. van het grote orgel in de St. Joris Kerk te Amersfoort.
Tijdens de bouw overleed (1861) de heer C. Naber. Zijn zoon F.S. Naber en de bediende H.G. Holtgrafer maakte het orgel af in 1862. Het orgel stond oorspronkelijk in het koor en is tijdens de grote verbouwing (1950-1955) verplaatst naar boven de ingang.
In 1963 is het orgel door de firma Vermeulen uit Alkmaar (later samengegaan (1987) met de firma Flentrop) gerestaureerd.
In 2007 zijn door de firma Flentrop belangrijke punten hersteld, Vooral naar verloren gegane originele onderdelen.
Op 25 Mei 2008 is het orgel opnieuw in gebruik genomen.

De dispositie geeft het volgend beeld.

Hoofdmanuaal   Bovenwerk  
prestant 8 prestant 8
Bourbon 16 Holpijp 8
Holpijp 8 Gamba 8
Octaaf 4 Fluit 4
Fluit 4 Woudfluit 2
Quint 3 Cornet 3
Octaaf 2    
Mixtuur ¾    
Trompet 8    

 

 orgel 2

Evenementen

Met als doelstelling het verfraaien van het gebouw, organiseren wij met veel enthousiasme verschillende evenementen in de kerk. Hierbij verheugen wij ons op muzikale en vocale optredens, boekenmarkt, vriendenborrel etc.
Graag komen wij in contact met gegadigden.

evenementen 1

Meer informatie over evenementen in de kerk van Stompetoren kunt u vinden in onze agenda  >>>

Exposities

In de zomermaanden organiseren wij maandelijks wisselende exposities, waarbij wij podium bieden aan zowel beginnende kunstenaars als aan kunstenaars die hun sporen in de kunstwereld al hebben verdiend.
Wij mogen ons altijd verheugen op een gevarieerd aanbod, zoals beeldhouwen, keramiek, schilderijen (aquarel, olieverf, etc.) fotografie etc.
Graag komen wij in contact met gegadigden.

expositis 3

Meer informatie over Exposities in de kerk van Stompetoren kunt u vinden in onze agenda  >>>